Faktastiskt

ISBN: 9789127823884 (häftad)
ISBN: 9789127823877 (e-bok)
Ca-pris: 250:-
Utgivningsdag: 2019-04-12

Faktastiskt

Chefer och beslutsfattare utgår alltför ofta från förutfattade meningar – inte fakta – när de fattar viktiga beslut, vilket ibland kan få ödesdigra konsekvenser. Stress- och arbetsmiljöforskaren Dan Hasson har utvecklat metoden Faktabaserad organisationsutveckling som lär chefer att kunna ta välgrundade beslut som de kan stå för. Metoden beskrivs i nya boken Faktastiskt – rätt verktyg för ledare och HR som gavs ut i april 2019.

Dagens chefer verkar i ett alltmer komplext arbetsliv. Hur ska jag som chef hantera motstridiga krav från olika medarbetare? Vad ska jag tänka på när en medarbetare är på väg tillbaka från en sjukskrivning? Kan jag lita på resultatet från arbetsmiljöenkäten och hur ska jag använda det?

Att arbeta faktabaserat kan underlätta för chefer att fatta rätt beslut. Det är ofta lika enkelt som det låter: att utgå från fakta istället för förutfattade meningar – när man väl vet hur man gör. Men det kan också bli svårt då vi behöver gå emot instinkten att snabbt försöka lösa problem innan vi förstått dem.

Dan Hasson beskriver här ett systematiskt, faktabaserat arbetssätt. Han slår hål på myter om stress, arbetsbelastning och förändringsarbete, och visar hur du kan:

  • välja rätt insatser för organisationsutveckling och problemlösning
  • skapa delaktighet och vinna medarbetares tillit
  • forma organisationens framtid utifrån fakta istället för förutfattade meningar
  • göra systematiskt arbetsmiljöarbete energigivande
  • hjälpa medarbetare med stressrelaterad ohälsa till effektiv rehabilitering

Beställ boken här >


Stressa rätt!

Dan Hasson, ISBN: 9185675113
ISBN13: 9789185675111
Ca-pris: 250:-
Format: 158x188x27 mm, Bandtyp: Inbunden
Utgivningsdag: 2008-04-16

Stressa rätt!

Höj din effektivitet och prestationsförmåga! Stresshantering baserad på aktuell forskning.

Stress är en livsviktig reaktion som rätt använd kan bidra till ökad livskvalitet, förbättrad hälsa och högre prestationsförmåga. Samtidigt utgör stressrelaterade sjukdomar ett betydande problem för folkhälsan. Men ett snabbt tempo, många järn i elden och höga personliga krav är inte ohälsosamt i sig. Med effektiv stresshantering och tillräcklig vila stimuleras kroppens olika skyddssystem och kroppen och hjärnan stärks långsiktigt.

Hur ska man då stressa rätt? Det är lätt! Det behöver inte handla om att helt byta livsstil utan snarare om att väva in stresshantering i vardagen på ett naturligt sätt. Det kan man göra både genom sitt förhållningssätt och ett antal lättillgängliga tekniker och metoder. Med små medel kan man förbättra sin sömn, öka sin energi och njuta mer av livet!

Boken i digital form nås via de flesta webbaserade bokbutiker och digitala bokprenumerationstjänster.

Beställ gärna boken i fysiskt format här: Gå till butiken

”...en klok person som påpekar att man inte alls behöver byta livsstil för att ”stressa rätt”. Snarare handlar det om att väva in stresshanteringen i vardagen på ett naturligt sätt... Också i Stressa rätt! finns förstås övningar men Hassons känns mer verklighetsbaserade...”

Christina Sedwall, Uppsala Nya Tidning 2008-04-08

”En bok fylld med stressfakta men också med praktiska övningar på hur man varvar ner - snabbt.”

Astrid Johansson, Dagens Nyheter 2008-04-14
Läs artikeln här.

”...Insåg att det inte var en vanlig lite svåråtkomlig fackbok, utan faktiskt ett underhållande lättläst verk...”

Gunilla Arhén VD och grundare av Ruter Dam, blogg 2008-04-15
Läs inlägget här.

”...han vill lära svenska folket hur man tränar stressmusklerna och på kuppen tvätta bort den negativa stämpeln på stress...”

Magnus Gylje, Svenska Dagbladet 2008-04-20
Läs artikeln här.

Inslag i TV4 Söndagsmorgon samt efterföljande chatt, 2008-04-20


ISBN: 91-554-6350-9 (tryckt)
DiVA, id: diva2:167012
Utgivningsår: 2005

Doktorsavhandling: Stress Management Interventions and Predictors of Long-term Health: Prospectively Controlled Studies on Long-term Pain Patients and a Healthy Sample from IT- and Media Companies

Du kan ladda ner min avhandling om stress och stresshantering här.


Effektiv stresshantering

ISBN: 9789137139753 (e-bok)
ISBN: 9789174831030 (ljudbok)
Utgivningsdag: 2012-10-01
Ca-pris: 50-90:-

Effektiv stresshantering

Vill du lära grunderna i effektiv stresshantering på en timme? I boken beskrivs hur du med effektiv stresshantering i kombination med tillräcklig vila kan stärka både hjärnan och kroppen långsiktigt. Med små medel kan du förbättra sömnen, öka din energi och därmed njuta mer av livet.

Beställ e-boken här

Beställ ljudboken här