Dan Hasson
Ny bok - Stressa Rätt!      

Stressa rätt!

Höj din effektivitet och prestationsförmåga! Stresshantering baserad på aktuell forskning.

Stress är en livsviktig reaktion som rätt använd kan bidra till ökad livskvalitet, förbättrad hälsa och högre prestationsförmåga. Samtidigt utgör stressrelaterade sjukdomar ett betydande problem för folkhälsan. Men ett snabbt tempo, många järn i elden och höga personliga krav är inte ohälsosamt i sig. Med effektiv stresshantering och tillräcklig vila stimuleras kroppens olika skyddssystem och kroppen och hjärnan stärks långsiktigt.

Hur ska man då stressa rätt? Det är lätt! Det behöver inte handla om att helt byta livsstil utan snarare om att väva in stresshantering i vardagen på ett naturligt sätt. Det kan man göra både genom sitt förhållningssätt och ett antal lättillgängliga tekniker och metoder. Med små medel kan man förbättra sin sömn, öka sin energi och njuta mer av livet!

Dan Hasson  Dan Hasson är forskare och författare som doktorerat i stresshantering och hälsopromotion vid Uppsala universitet. Han har en docentur i folkhälsa från Karolinska Institutet och har varit anknuten forskare vid Stressforskningsinstitutet vid Stockholms universitet. Idag arbetar han utöver forskningen som bedrivs vid Stiftelsen Stressmottagningen med sina två företag Hasson Consulting Group AB och Interactive Health Group AB. År 2004 vann Dan Hassons webbaserade självhjälpsprogram för stresshantering ett hedersutnämnande i EU-kommissionens prestigefyllda tävling ”eHealth awards”.

Köp boken här +

 

Dan Hasson
ISBN: 9185675113
ISBN13: 9789185675111
Ca-pris: 250:-

 

 

Format: 158x188x27 mm
Bandtyp: Inbunden
Utgivningsdag: 2008-04-16

 

 

”...en klok person som påpekar att man inte alls behöver byta livsstil för att ”stressa rätt”. Snarare handlar det om att väva in stresshanteringen i vardagen på ett naturligt sätt... Också i Stressa rätt! finns förstås övningar men Hassons känns mer verklighetsbaserade...”

 

Christina Sedwall, Uppsala Nya Tidning 2008-04-08

 

 

”En bok fylld med stressfakta men också med praktiska övningar på hur man varvar ner - snabbt.”

 

Astrid Johansson, Dagens Nyheter 2008-04-14
Läs artikeln här.

 

 

”...Insåg att det inte var en vanlig lite svåråtkomlig fackbok, utan faktiskt ett underhållande lättläst verk...”

 

Gunilla Arhén VD och grundare av Ruter Dam, blogg 2008-04-15
Läs inlägget här.

 

 

”...han vill lära svenska folket hur man tränar stressmusklerna och på kuppen tvätta bort den negativa stämpeln på stress...”

 

Magnus Gylje, Svenska Dagbladet 2008-04-20
Läs artikeln här.

 

Inslag i TV4 Söndagsmorgon samt efterföljande chatt, 2008-04-20